Top 13 najbolje lekovite biljke za sve bolesti

Ovo su top 13 najboljih i najlekovitijih biljaka koje mogu da mnogo pomognu u lečenju bolesti

Biljka Ehinacea, foto: Rita, pixabay.com
Biljka Ehinacea, foto: Rita, pixabay.com
Pažljivo čitajte

01.

Ehinacea

imuno stimulator, dobra i za kožne bolesti, ima opšte dejstvo na infekcije i upale unutrašnjih organa, može biti preventiva za bilo koje oboljenje jer jača imunitet, smatra se i da deluje na rak, Mora biti vrlo kvalitetan preparat od nje, bolje deluje kao ulje i kapi Ehinaceae nego kao čaj i mora se piti u jakim dozama. Neutralno dejstvo na ostale organe,

02.

Beli luk

opšti antibiotik, deluje na upale iznutra i upale spolja, ali ne može u velikoj dozi da se primeni jer ima i dejstvo pravljenja opekotina na sluzokoži koži. Obara pritisak, pravi stomačne tegobe.

03.

Hajdučka trava

možda najuniverzalnija lekovita biljka koja deluje na skoro sve sisteme ali često ne u dovoljnoj meri, ne može da podigne imunitet ili smiri infekciju kao Ehinacea ili beli luk.

04.

Celer

najidelanija hrana i lek. Izbalansirana hrana i lekovito povrće koje ravnomerno deluje na ceo organizam, mada nema neko posebno svojstvo.

05.

Kamilica

najbezbednija i najopštija lekovita biljka za sve bolesti koja deluje umirujuće na sve sisteme tela. Osim ako niste alergični na nju i na Hajdučku travu a takvih ima skoro 20% populacije.

06.

Žalfija

moćna biljka širokog dejstva ali opasna po zdravlje ako se nestručno koristi. Upotrebljava se samo spolja, a za iznutra mora čaj od žalfije da se prokuvava 20 minuta kako bi se toksini iz nje razgradili.

07.

Neven

moćno regenerativno svojstvo nevena može da podmaldi ceo organizam, ima antiupalno dejstvo i jača otpornost na spoljne faktore sredine.

08.

Majčina dušica

jača telo, imunitet, pluća, vida rane, antiseptik, potpuno bezbedna, što je sve dovoljno da se razmatra kao univerzalni biljni lek za sve bolesti.

09.

Aloja

sjajna lekovita biljka za sve bolesti ali ne tako jednostavna za primenu i ne bez opasnosti jer može da izazove prolive i opekotine ako se nestručno koristi.

10.

Žen žen

moćna lekovita biljka sa dalekog istoka, kojoj se pripisuju univerzalna dejstva, koja se nikako ne prikazuju u praksi, ne zbog toga što Ginseng ne deluje, nego zbog toga što danas nikako ne možete doći do kvalitetnog preparata od Ženžena jer su svi industrijski proizvodi od ginsenga slabi i većinom falsifikati.

11.

Kopriva

možda uz kamilicu i najunevrzalnija i najbezednija lekovita biljka koja ima najširi opseg delovanja i koja se bezmalo može koristiti u svakoj situaciji i za svaku bolest.

12.

Bosiljak

tradicionalni začin ali i jako lekovita biljka koja se koristi za zaista mnogo bolesti.

13.

Nana

najpopularnij čaj na svetu ima da zahvali na tome sjajnom ukusu ali i optim lekovitim svojstvima koja su univerzalna, ne u velikoj meri izražena ali sveobuhvatna.

Prokometariši

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

infoNews